גורמה ערבי עם טאצ' עילי
השף עומר עלוואן עוזב ממש היום את מסעדת
"עלה גפן". לפני כמה חודשים סיקרתי את תפריט הטעימות החדש, תפריט נפלא
הנודד בין מדינות ערב וטעמיהן אל הקולינריה המודרנית ממטבחים בינלאומיים. לזכר
הרשימה ההיא, מעלה אותה שוב כפי שהיתה, מה עוד שהביקור הוגדר כמושלם.
עומר, מחכה לעדכון מי המסעדן הגאון שישכיל
להפקיד בידיך את מטבחו
"ב' הוזמנתי לסקר תפריט חדש של מסעדה בקריות. אתה בא
איתי?", שאלתי בזהירות.
פרצוף חמוץ.
"מסעדה מזרחית" (כי אם הייתי אומרת מסעדת שף, הוא היה
מסרב בתוקף).
"טוב, נו", הוא עושה לי טובה. הפרצוף החמוץ עדיין שם.
וכך הגענו, ב', החבר הכי טוב שלי ואני בצהרי היום למסעדת "עלה
גפן" השוכנת בקניון Iway של השף עומר עלוואן, הזכור לנו
מהעונה הראשונה של הריאלטי משחקי השף.
מסעדת "עלה גפן" היא מסעדה ייחודית בנוף המקומי, היא
שוברת מוסכמות בכל מה שידענו על המטבח הערבי בכלל, ועל המטבח הערבי המודרני בפרט.
המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי, יפהפייה, מזמינה, עם חלל מטבח פתוח
לעיני כל. היא עוצבה ע"י השף עלוואן, אשר סיים לימודי תואר ראשון בעיצוב גרפי
ותואר נוסף בעיצוב פנים. לימודי טבחות? ממש לא. מסתבר שמי שאוהב לבשל מגיל צעיר
והוא מוכשר ויצירתי, מסתדר גם ללא תואר בבישול.
הובטחה לנו חוויה
אולטימטיבית בדמות ארוחת טעימות שף, אשר תיקח אותנו למחוזות חדשים, מלאים
בטעמים מהמטבח הערבי העילי. מנה אחר מנה הוזרמו לשולחננו. אם דמיינתם שולחן מכוסה
בעשרות צלוחיות של סלטים סטייל מסעדה מזרחית, לא כך הוא בעלה גפן.
המנה הראשונה הונחה
במרכז השולחן. סברס בלאדי אדום עם כדור לבנה כבוש, נענע קצוצה, רכז רימונים, שקד
פרוס קלוי ושמן ריחני (41 ₪). מנה מפתיעה בצבעוניות משגעת.
שאנקלי על שם גבינה
סורית ביתית מעשה ידי השף הוגשה בכלי עגול ועמוק. הגבינה עם זעתר, קצח,
פפריקה מתוקה ונענע יבשה, על מצע סלט עגבניות שרי עם עלי נענע, בצל סגול
וזיתי קלמטה, מתובל בשמן זית (43 ₪). המלצרית (מקצועית, אדיבה וחייכנית) המליצה
לנעוץ כף עד תחתית הצלחת ולגרוף את העגבניות המתובלות יחד עם הגבינה שכיסתה עליהם.
איזו המלצה ואילו טעמים. עושר כזה של טעמים הופכים את המנה ליצירת אמנות.
מיד אח"כ הוגש לנו
שמאנדאר- סלק כבוש, גבינת עיזים, קראמבל שקדים ותבלינים
ארומטיים, נגיעות קרם סלק, יוגורט ובצל סגול (46 ₪). ב' המליץ להעמיס את הכף בכל
אחד מהמרכיבים והתוצאה התפוצצות של טעמים ארומטיים והרגשה עילאית. המנה הכי טעימה
שאכלתי מזה שנים!
קיבלנו מנה נוספת של
לבנה פיקנטית, עם אגוזי מלך, שום וחריף לצד זעתר בלאדי, קרעי מוצרלה, עגבניות שרי
ושמן ירוק לצד פיתה ביתית (46 ₪).
ואז עברנו לבשרים: שקדי עגל צרובים בגריל עם לבבות חציל בלאדי קלוי
ונגיעות לבנה ביתית, סילאן ולחם קלוי (63 ₪). נתח סינטה מיושן על הפלנצ'ה עטוף
בפיסטוק חלאבי ותערובת תבלינים שלמים עם טחינת שקדים (63 ₪). ב' שמקפיד על
כשרות קצת הזדעזע מהמנה שהגיעה רק לי ויצא לעשן ואני התענגתי על קוקי סאן ז'אק על
מצע קרם גזר חמאתי עם בצלים חרוכים אבקת טחינה וקוויאר בלסמי, עטוף בקציפת ירקות
ומוגש בקופסת זכוכית קטנה וקומפקטית. באותו שלב כבר לא יכולנו לנשום, אבל אז הוגשה
לנו ספיחה ג'יבנה. מאפה ממולא בגבינה עם זעטר טרי, כשקרם חצילים, פלפלים צהובים,
פלפלים כתומים וטחינה מעטרים את הצלחת בריקוד מושחת של צבעוניות ויופי.
ואז התמוטטנו סופית.
אבל לא יכולנו לוותר על מנה אחרונה: מפרוקי חלאבי - בצק מרציפן פיסטוק חלאבי
ממולאים מוס מסקרפונה (52 ₪).
לסיכום שף עלוואן בנה 3 אופציות לארוחת טעימות, בהן
מוגשות מגוון מהמנות שטעמנו למרכז השולחן, המספקת את החוויה הכוללת של המסעדה ושל
הראייה הקולינרית שלו - מטבח ערבי עילי, נועז, צבעוני, מצולחת עד לכדי יצירת
אומנות בכלים מעוצבים מלאי סטייל. ארוחה שטעמיה המשובחים נחרטים בזיכרון ורוצים
לשוב ולחוות אותה שוב ושוב.
תצלומים: אני!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה