חי את החלום

האוכל שמבשל דרור מאיר בכל בוקר הוא אוכל "בגובה העיניים", כמו שהוא נוהג לומר. הסלוגן של מסעדת "מאיר's פתיליות" זה "טעם של פעם" ולא בכדי. זהו אוכל מסורתי, משלל עדות, אבל עם טוויסט המיוחד רק לו ובמחיר עממי

חלומו של דרור מאיר מאז שהיה עלם צעיר לבשל אוכל במסעדה שלו. מאיר ניסה להגשים את חלומו ופתח מסעדה איטלקית בטבריה שנסגרה כעבור שנתיים. כבעל משפחה צעיר שעול הפרנסה רבץ על כתפיו, החיים התוו לו מסלול שונה לגמרי. מאיר התגייס למשטרה, שם קלטו את הפוטנציאל וחודשים ספורים לאחר שהפך לבלש ביחידה סמויה, הוא נשלח לקורס קצינים. "אני אדם שאוהב אתגרים, אוהב להרגיש את האדרנלין זורם בתוכי", נזכר דרור מאיר למה העבודה במשטרה קסמה לו. "אני חייב להרגיש. העבודה במשטרה הייתה מאתגרת, מסוכנת, הסתובבתי הרבה בשטחים ביחידה סמויה, שעות העבודה היו רבות. בכל בוקר יצאתי השכם בבוקר מהבית ולא יכולתי לומר מתי אחזור, הייתי מחובר לביפר שצפצף 24 שעות ביממה, בכוננות תמידית, העבודה הייתה קשה אך אני חייב להודות שנהניתי מכל רגע".

השעות המרובות שהקדיש למשטרה עשו את שלהן. "הבנתי שילדיי גדלים בקצב מהיר", נזכר מאיר, "ואני מפספס אותם. זה העציב אותי, הרגשתי שאני מנותק מהמשפחה מהאישה, מילדיי. לקח לי זמן להפוך את סדר העדיפות בחיי, אך בסופו של דבר האהבה מנצחת והמשפחה היא החשובה מכל." ההחלטה לעזוב את המשטרה לא קרתה בין לילה. הרעיון הבשיל במשך תקופה ארוכה, אבל הכיוון היה ידוע ומוכתב מראש. על אף הסיכונים הכרוכים בפתיחת מסעדה חדשה, למרות החוויה הכושלת מטבריה, מאיר יצא להרפתקה, בדיוק כמו השירות במשטרה, מאתגרת, אמיצה ואולי אף מסוכנת.

דרור הוא ילד תערובת אשר גדל על המטבח ההודי מצד אביו. אמו ממוצא רומני, אך גדלה בשכונה עירקית בטירת הכרמל והמאכלים שבישלה היו מושפעים מהסביבה ומהמטבח ההודי. המטבח ההודי עשיר בתבלינים, אך דווקא את הטאצ' הסופי הוא קיבל מסבתא המרוקית של אשתו אורית. "הייתי מבלה איתה שעות רבות במטבח בהכנה לארוחות שישי וחג. ממנה למדתי להכין את כל המאכלים המורכבים של המטבח המרוקאי המסורתי, ובעיקר למדתי לבשל מהלב. היא זו שהחזירה לי את הביטחון בחלום, הביטחון בכך שאני יכול להצליח בתחום האוכל".

וכך נולדה לפני למעלה משנתיים מסעדת הפועלים "מאיר פתיליות" בלב ליבו של הסיטי בעיר התחתית. האזור, שבהווייתו הוא עסקי, נבחר בקפידה מכמה סיבות, אך הראשונה והעיקרית, הרצון שלא להשתעבד לעבודה במסעדה שפתוחה עד שעות הלילה, אלא נסגרת אחה"צ יחד עם כל העסקים בסביבה.
ולמה בישול על פתיליות?
"הרעיון של מסעדת הפתיליות עלה לאחר, שביקרתי ואכלתי בעשרות מסעדות ברחבי הארץ, ניסיתי להבין את הקונספט הייחודי של כל מסעדה בה ביקרתי, לנשום את האווירה. דיברתי עם אנשים, שאלתי חקרתי. באחד הטיולים נתקלתי במסעדת פתיליות בשוק מחנה יהודה. הבנתי שזה מה שחיפשתי. אוכל מסורתי שמתבשל לאיטו כמו אהבה חדשה, אוכל שנוגע בזיכרונות ומעלה געגועים לילדות, לבית סבתא".

האוכל שמבשל דרור בכל בוקר הוא אוכל "בגובה העיניים", כמו שהוא נוהג לומר. הסלוגן אומר ש"מאיר's פתיליות" זה "טעם של פעם" ולא בכדי. זהו אוכל מסורתי, משלל עדות, אבל עם טוויסט המיוחד רק לו, אך בעיקר זהו אוכל מנחם. התפריט משתנה באופן תדיר, לפי היצע הירקות, הפירות, הבשרים והדגים שיש לשוק להציע באותו יום. הלוח שתלוי על הקיר מתמלא בשמות של מנות שאך הסתיימו להתבשל בבוקר. המגוון רחב ועם הרצון התמידי לחדש, תמיד יוגשו המנות המסורתיות, כמו קציצות בכמה אופנים, על פי מתכון סודי של מאיר, אשר הופך אותן לנימוחות במיוחד. מיני קובות, ממולאים, עוף, שקשוקה עם נקניקיות מרגז הצורבות את החיך מרוב חריפות ומנת דגים לצמחונים, אשר אינם מקופחים עם שלל אפשרויות כמו קציצות עדשים, או קציצות בטטה עם שקדים, קוסקוס, סלטים שונים ועוד. גם שומרי המשקל ימצאו במקום מנות לרוחם, כמו חזה עוף צלוי על הגריל המונח על סלט ירקות טרי. כמי שטעמה את רוב המנות, קשה לי לקבוע איזו מנה טובה יותר, כי פשוט אהבתי הכל. הקציצות משגעות, לא משנה באיזה רוטב הן בושלו, גם הקובה סולת וכן הקובה סלק מדהימים. כדאי להיות חברים של בעל הבית, כי אז הוא יישב לשולחנכם ולא יגיע בידיים ריקות, אלא עם בקבוק של וודקה אותה יוציא מהמקפיא ויגרום לכם לחייך כל הדרך למשרד.
ועדיין לא דיברנו על המחיר.
"המחיר עממי, כי היה חשוב לי שיתאים לכל כיס. ב-35 ₪ אנחנו נותנים שתי מנות מבושלות, עם צלחת אורז שמוגשת בנפרד, סלטים וכוס תה ייחודי משלנו. אני חושב שהלקוחות מצביעים ברגליים", מסכם דרור מאיר, "בכל יום אני מתרגש מחדש לנוכח המסעדה המלאה, התגובות והתודות שאני מקבל. וכן, אני יכול לומר בפה מלא: אני חי את החלום".

מאיר's פתיליות, רח' פל-ים 7, פועלת חמישה ימים בשבוע, כשביום שישי היא מספקת אוכל מוכן וארוז למי שהזמין מראש מנות לשבת. טל' להזמנות: 04-6765665.






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ריבת חלב – לא מה שחשבתם

ICON FITNESS

אומרים מזרן או מזרון? תגידו פולירון