חומוס ושליש וקצת חמוצים, טחינה וצ'יפס
חומוס ושליש הוא שמה של מסעדה חדשה שנפתחה
בקניון דרך הים בעתלית. על פי היזמים, עו"ד אבי אדרי, סולי ענף ואסף בן דוד,
זהו סניף ראשון לרשת חומוס בר חדשה בפריסה ארצית.
חומוס ושליש
הוא שילוב של חומוס המוגש עם בירה צוננת היישר מהחבית, בליווי טפאסים מפנקים. על
התפריט אחראי השף והיועץ הקולינרי ליעוז מלול אשר יצר מנות ישראליות אותנטיות
כמו: שקשוקה, חציל קלוי וסלט ישראלי, לצד מנות שהביא מהמטבח הטבעוני כמו סלט
בורגול, סלט בריאות עם קינואה ועדשים ועוד.
לרגל ההשקה
הוזמנו אנשי תקשורת מקומיים לטעום מהתפריט. אל השולחן הוזרמו ללא הרף צלוחיות של חומוס,
טחינה, פלאפל, סלט בורגול, סלט קצוץ טרי, ממרח סלק עם טחינה מאוד יחודי, צ'יפס,
כדורי פלאפל בסגנון לבנוני וקינוח טפיוקה, מאוד לא מקובל במסעדה מזרחית. וזו בהחלט
אינה מסעדה מזרחית ואת זה מבחינים מיד בכניסה. גם צלחות הקרמיקה הצבעוניות משדרות
מסעדה שונה בתכלית מהמשולש המקודש במזרחיות חומוס-טחינה-צ'יפס. גם הפיתות פה
מיוחדות מאוד.
בתפריט ניתן
למצוא: 6 סוגי מאזטים (49 שקלים), סלט בריאות בשליש (36 שקלים), שקשוקה (35
שקלים), מנת הדגל חומוס ושליש – חומוס ו 1/3 בירה אלכסנדר צוננת מהחבית (37
שקלים), חומוס מסבחה (24 שקלים), חומוס טריפל (28 שקלים), פלאפל לבנוני, צ'יפס,
קינוחים ועוד.
על עיצוב המסעדה אחראי משרד אדריכלים 'ארד אורבן דיזיין'. מטרתם הייתה לצאת מהקופסא ולעצב חומוסייה שתהיה שונה מהמוכר והידוע. לכן, כחלק מהרצון לשדר אותנטיות, ניתן דגש על עיצוב ישראלי מודרני עם נגיעות אתניות דומיננטיות. התוצאה היא שנעשה שימוש גדול בעץ osb כחיפוי קיר ומתוכו יוצאות פלטות המשמשות כשולחנות לסועדים. כמו כן נעשה שימוש רחב בחומרים כמו פח, מתכת ובטון. תקרת המסעדה חשופה וכל המערכות גלויות, דבר היוצר תחושה של אוויר פתוח. כמו כן המטבח הוא פתוח ומוצג בפני כל הלקוחות, כי כשאומרים ישראליות אומרים פתיחות וזו בדיוק התחושה שרוצים להעביר בחומוס ושליש.
אינוונטר: בועז
כהן, יורם מארק רייך ודינה רפאל, יפה גביש, שרה איקו, אברהם ציבין, צילה לייפר,
עדנה כרפיס, שמעון בן עמי, מירית מוזס, רונית קיטאי, שני מועלם. יח"צ
אורית שחם וואלך.
חומוס ושליש (כשר למהדרין), קניון דרך
הים, עתלית 04-9878080. שעות
פתיחה: ימים א – ה 10:00–23:00 או עד אחרון הסועדים. שישי 09:30–16:00 סגור בשבת
תצלומים: איתי אבירן
תגובות
הוסף רשומת תגובה